Wie zijn wij?

Wij zijn BAAK Juristen; een toegankelijk full-service juristenkantoor voor ondernemers. Wij willen ondernemers in staat stellen om te doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn: ondernemen. Wij geloven dat veel problemen kunnen worden voorkomen door op voorhand juridisch advies in te winnen. Ons doel is om u te helpen om uw bedrijf te beschermen.

Helaas bestaat er nog altijd een negatief beeld over juristen. Dat weerhoudt nog steeds veel ondernemers ervan om tijdig contact met ons te zoeken en advies in te winnen. Dit negatieve beeld willen wij veranderen. Als professionals kunnen wij de juridische kant, die ook bij ondernemen hoort, uit handen nemen zonder dat dit met hoge kosten gepaard gaat. Dat is één van de redenen dat we in 2016 het JuridischZeker abonnement hebben geïntroduceerd. Voor de prijs van een telefoonabonnement kan ieder bedrijf zich een huisjurist veroorloven. Veel gemakkelijker kan het niet, toch?

We werken voor een zeer gevarieerde groep cliënten: van ZZP’ers tot Mkb’ers uit bijna alle denkbare branches. Inmiddels staat te teller op 385 cliënten. Dit aantal groeit nog elke maand en daar zijn we heel trots op.

Benjamin Berghuis (links) is de oprichter van BAAK Juristen. Na 3,5 jaar als jurist bij een advocatenkantoor te hebben gewerkt, is hij in 2016 BAAK Juristen gestart. Wei Lun (rechts) heeft in 2017 zijn studie HBO-Rechten afgerond. Nadien heeft hij twee jaar als bedrijfsjurist bij een scheepswerf gewerkt. In 2020 is hij bij BAAK Juristen in dienst getreden. Rutger (midden) werkt sinds september naast zijn studie parttime als juridisch medewerker bij BAAK Juristen.

Waar staan we voor?

Gezond verstand
Gezond verstand gebruiken en het praktische combineren met het juridische. Onze slogan is niet voor niets: juridisch, met de voeten in de klei. Wij staan dicht bij de ondernemer, omdat wij weten hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Korte lijnen en informeel contact
Wij zullen uw juridische vraag of zaak actief oppakken en ons hierin vastbijten. Een van de grootste ergernissen is dat u uw jurist steeds moet bellen of mailen om te vragen wanneer u antwoord krijgt op uw vragen of wat de stand van zaken is in een procedure. Bij ons hoeft dat niet. Wij houden u actief op de hoogte; u hoeft ons dus niet achter de broek te zitten.

Wij vinden vertrouwen belangrijk
Wij beseffen dat u uw zaken niet zomaar aan een onbekende uit handen wilt geven. Daarom plannen we eerst altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek krijgt u al een goed beeld van wie wij zijn en waar wij voor staan. Vrijblijvend kennismaken met onze werkwijze behoort tot de mogelijkheden. Heeft u een factuur die niet betaald wordt, dan kunt u het incasseren daarvan kosteloos door ons laten uitvoeren. Door deze gratis proefincasso ervaart u hoe wij te werk gaan en hoe wij met u en namens u communiceren.

Duidelijke communicatie
Met u, maar ook met derden. Dus geen (onbegrijpelijke) juridische taal wanneer dit niet nodig is.

Praktische oplossingen
Dat hoeven geen juridische oplossingen te zijn. De puur juridische oplossingen werken namelijk niet altijd in de praktijk. Wij durven buiten de kaders te denken en geven u een advies waar u echt iets mee kunt.

Geen verrassingen
Bij BAAK Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Vooraf maken we duidelijke afspraken en zal er, indien mogelijk, een inschatting worden gemaakt van de te verwachten kosten.

Realistisch
We maken een realistische inschatting van de kansen van uw zaak en spiegelen u geen mooie verhalen voor.

Wilt u meer weten over wie wij zijn en wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op