Wie zijn wij?

Wij zijn BAAK Juristen; een toegankelijk full-service juristenkantoor voor ondernemers. Wij willen ondernemers in staat stellen om te doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn: ondernemen. Wij geloven dat veel problemen kunnen worden voorkomen door op voorhand juridisch advies in te winnen. Ons doel is om u te helpen om uw bedrijf te beschermen.

Helaas bestaat er nog altijd een negatief beeld over juristen. Dat weerhoudt nog steeds veel ondernemers ervan om tijdig contact met ons te zoeken en advies in te winnen. Dit negatieve beeld willen wij veranderen. Als professionals kunnen wij de juridische kant, die ook bij ondernemen hoort, uit handen nemen zonder dat dit met hoge kosten gepaard gaat. Dat is één van de redenen dat we in 2016 het JuridischZeker abonnement hebben geïntroduceerd. Voor de prijs van een telefoonabonnement kan ieder bedrijf zich een huisjurist veroorloven. Veel gemakkelijker kan het niet, toch?

We werken voor een zeer gevarieerde groep cliënten: van ZZP’ers tot Mkb’ers uit bijna alle denkbare branches. Inmiddels staat de teller op 450 cliënten. Dit aantal groeit nog elke maand en daar zijn we heel trots op.

Team BAAK

Benjamin Berghuis

Eigenaar en senior jurist

Dit is Benjamin, geboren en getogen in Roden en woonachtig in Groningen. Benjamin heeft in 2016 BAAK Juristen opgestart na 3,5 jaar als jurist werkzaam geweest te zijn geweest bij een advocatenkantoor. Zijn kennis en ervaringen als ondernemer komen dagelijks van pas in zijn praktijk. Benjamin houdt zich met name bezig met het algemeen contractenrecht, huurrecht en arbeidsrecht.

Amy van Dam

Senior Jurist

Dit is Amy. Amy heeft 10 jaar ervaring als jurist. De laatste jaren heeft ze gewerkt als senior jurist bij de overheid. Daarvoor heeft ze een aantal jaren in de advocatuur en bij een rechtsbijstandsverzekeraar gewerkt. Amy haar passie ligt bij het contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht, maar ze heeft op meerdere rechtsgebieden ervaring. Amy is een jurist die out-of-the-box oplossingen bedenkt en op empatische en overtuigende wijze adviseert. Niet alleen in procedures, maar ook in haar adviezen zoekt Amy naar een creatieve en praktische invalshoek.

Rutger Hoogenberg

Juridisch medewerker

Dit is Rutger. Rutger werkt sinds september 2021 naast zijn studie parttime als juridisch medewerker bij BAAK Juristen. Rutger zit in het laatste jaar van zijn studie HBO-Rechten aan de Hanzehogeschool en hij houdt zich met name bezig met de incasso-praktijk bij BAAK Juristen. Wil je een factuur laten incasseren? Neem dan contact op met Rutger!

Jasmijn Rijks

Stagiare

Dit is Jasmijn. Jasmijn is vierdejaars HBO-Rechten honours student aan de Hanze Hogeschool Groningen. Jasmijn doet het komende halfjaar haar meeloopstage bij BAAK Juristen. Jasmijn heeft de afgelopen jaren bij het Kadaster gewerkt en zal zich de komende tijd richten op het ondersteunen van de juristen bij het opstellen van processtukken, brieven, adviezen en het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek.

Waar staan we voor?

Gezond verstand
Gezond verstand gebruiken en het praktische combineren met het juridische. Onze slogan is niet voor niets: juridisch, met de voeten in de klei. Wij staan dicht bij de ondernemer, omdat wij weten hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Korte lijnen en informeel contact
Wij zullen uw juridische vraag of zaak actief oppakken en ons hierin vastbijten. Een van de grootste ergernissen is dat u uw jurist steeds moet bellen of mailen om te vragen wanneer u antwoord krijgt op uw vragen of wat de stand van zaken is in een procedure. Bij ons hoeft dat niet. Wij houden u actief op de hoogte; u hoeft ons dus niet achter de broek te zitten.

Wij vinden vertrouwen belangrijk
Wij beseffen dat u uw zaken niet zomaar aan een onbekende uit handen wilt geven. Daarom plannen we eerst altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek krijgt u al een goed beeld van wie wij zijn en waar wij voor staan. Vrijblijvend kennismaken met onze werkwijze behoort tot de mogelijkheden. Heeft u een factuur die niet betaald wordt, dan kunt u het incasseren daarvan kosteloos door ons laten uitvoeren. Door deze gratis proefincasso ervaart u hoe wij te werk gaan en hoe wij met u en namens u communiceren.

Duidelijke communicatie
Met u, maar ook met derden. Dus geen (onbegrijpelijke) juridische taal wanneer dit niet nodig is.

Praktische oplossingen
Dat hoeven geen juridische oplossingen te zijn. De puur juridische oplossingen werken namelijk niet altijd in de praktijk. Wij durven buiten de kaders te denken en geven u een advies waar u echt iets mee kunt.

Geen verrassingen
Bij BAAK Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Vooraf maken we duidelijke afspraken en zal er, indien mogelijk, een inschatting worden gemaakt van de te verwachten kosten.

Realistisch
We maken een realistische inschatting van de kansen van uw zaak en spiegelen u geen mooie verhalen voor.

Wilt u meer weten over wie wij zijn en wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op