BAAK Juristen treedt op voor zowel huurders als verhuurders van kantoor-, horeca-, woon- en winkelruimtes. Denk daarbij aan: advisering, juridische ondersteuning bij opzegging of ontbinding van de huurovereenkomst, opleveringsgeschillen, ontruimingsbescherming, het opstellen van algemene huurvoorwaarden en het beoordelen van een huurcontract etc. 

Standaard huurovereenkomsten

Wij zien het vaak terug in de praktijk: bij de verhuur van een (bedrijfs)ruimte wordt gebruik gemaakt van een standaardmodel op internet, die vervolgens (maar deels) wordt ingevuld. Er wordt echter niet nagedacht over de (on)mogelijkheden en onderwerpen in de huurovereenkomsten en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn. Door hier vooraf aandacht aan te besteden kan een achteraf ongewenste situatie met de nodige schade voorkomen worden.

Soorten bedrijfsruimtes

Bij de huur of verhuur van een bedrijfsruimte wordt onderscheid gemaakt tussen ‘detailhandelbedrijfsruimtes’ en ‘overige bedrijfsruimtes’. Onder de detailhandelbedrijfsruimtes vallen bijvoorbeeld winkels, café’ s, restaurants, ambachtsbedrijven etc. Deze bedrijfsruimtes dienen toegankelijk te zijn voor het publiek en dienen voor rechtstreekse levering van goederen of diensten. Bij overige bedrijfsruimten kunt u denken aan kantoorpanden, fabrieken, banken en groothandelsbedrijven. De indeling in de juiste categorie is van groot belang omdat elke categorie zijn eigen regels en rechtsbescherming kent.

Bij de huur en verhuur van een detailhandelsbedrijfsruimte staat bescherming van de huurder voorop. De wettelijke regels over bijvoorbeeld de duur van de huurovereenkomst (minimale huurperiode van vijf jaar) en over opzegging (opzegtermijn van tenminste één jaar) zijn van dwingend recht. Dat betekent dat hier niet ten nadele van de huurder van mag worden afgeweken, tenzij toestemming is gekregen van de rechter. Dit in tegenstelling tot de huur en verhuur van overige bedrijfsruimtes, waar partijen in principe vrijelijk kunnen overeenkomen wat zij willen.

BAAK Juristen kan u helpen met:

  • het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten
  • de huurprijs(wijziging) en servicekosten
  • de indeplaatsstelling
  • medehuur
  • onder(ver)huur
  • huurachterstand
  • de beëindiging van huurovereenkomsten
  • ontruiming
  • overlast en hinder
  • onderhoud, gebreken en renovatie

Wilt u meer informatie over de huur of verhuur van bedrijfsruimtes en u juridische mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een gratis (advies)gesprek.

"Een geschil is vervelend maar soms niet te vermijden. Benjamin is eerlijk, kundig en transparant. Je gelooft en vertrouwd hem. Ik kon heel goed leven met de uitkomst in mijn zaak want ik wist dat Benjamin het maximale gedaan had."

Rob Oostman, vennoot bij Oostman & Tesselaar V.O.F.

"Een zakelijk geschil werd op een sportieve en constructieve wijze aangepakt waarbij gezegd moet worden; een man een man een woord een woord. Ondanks tegenslagen in zowel praktische zin als in de juridische strijd werd het traject volledig conform afspraak en budget tot het eind toe door Benjamin begeleid en afgerond."

Arnoud J. Jonker, directeur Policon Europe B.V.

"De facturen waar ik al maanden achteraan zat werden door BAAK Juristen binnen 2 weken geïncasseerd! Verder ervaar ik BAAK Juristen als kundig, betrouwbaar en betaalbaar. "

Henk Aalders, eigenaar Aalders Witgoedservice

"BAAK Juristen handelt snel en accuraat. Ik word goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en krijg goed advies over de mogelijkheden. Kortom; zeer tevreden!"

Rene Nieuwenhuis, eigenaar van Nextstep design

"Het persoonlijke contact is erg fijn. Ook de snelle en correcte afhandeling van diverse zaken zoals opstellen overeenkomsten en incasso ondersteuning bij openstaande facturen is erg prettig."

Aldert Rijpma, directeur Rijpma Automaterialen B.V.

Ik ben zeer tevreden over Benjamin zijn daadkracht en vlotte service!

Robert Kuipers, eigenaar Vulpunt Leeuwarden

Wilt u een huurovereenkomst die juridisch goed in elkaar zit?

Wij kunnen deze voor u opstellen of aanpassen! 

 

Prijsopgave aanvragen