Onbetaalde facturen kunnen u veel tijd en geld kosten. Wordt uw factuur ook na diverse herinneringen, aanmaningen en telefoontjes niet betaald? Schakel de hulp in van BAAK Juristen. Wij zorgen er voor dat uw klant alsnog betaalt.

Uw debiteurenbeheer en laatste aanmaning

Hier hebben wij 8 tips voor u op een rijtje gezet zodat u uw facturen sneller betaald krijgt. Heeft u uw klant of huurder al vele malen de gelegenheid gegeven om tot betaling over te gaan? Dan wordt het tijd voor een strengere aanpak.

De ervaring leert dat, wanneer u deze brief aan uw klant stuurt, in veel gevallen uw klant alsnog zal betalen. In uw brief verwijst u dan namelijk naar de verschuldigdheid van buitengerechtelijke incassokosten wanneer uw klant niet binnen 14 dagen betaald en u genoodzaakt bent om bij het uitblijven van betaling uw vordering uit handen te geven aan BAAK Juristen. Betaalt uw klant zelfs dan nog niet? Geef dan uw vordering uit handen aan BAAK Juristen. Ontdek hieronder onze werkwijze.

Onze werkwijze

Heeft uw klant ook na uw laatste aanmaning niet betaald? BAAK juristen zal dan eerst een buitengerechtelijk/minnelijk incassotraject in werking stellen.

Fase 1
Een jurist van BAAK Juristen zal uw klant aanschrijven en verzoeken om binnen 7 dagen tot betaling over te gaan. Wordt er niet aan dit verzoek voldaan, dan volgt er een strenge brief waarin een jurist van BAAK Juristen uw klant sommeert om binnen 5 dagen te betalen en dat er bij het uitblijven van betaling binnen deze termijn, een gerechtelijke procedure gestart zal worden. De ervaring leert dat een brief van BAAK Juristen meer gewicht in de schaal legt en uw debiteur in het merendeel van de gevallen al na de eerste of tweede brief betaald. Wordt er niet door uw debiteur op deze brieven gereageerd, dan zal er nog telefonisch contact met uw debiteur gezocht worden voordat het gerechtelijke incassotraject ingezet wordt.

Heeft uw debiteur niet de financiële middelen om uw vordering in een keer te betalen? In overleg met u kan BAAK Juristen een betalingsregeling met uw debiteur treffen. BAAK Juristen bewaakt de termijnen van deze betalingsregeling en stort de termijnbetalingen binnen 5 dagen na ontvangst aan u door.

Fase 2
Heeft uw debiteur ook na de brieven en telefoontjes van BAAK Juristen niet betaald? Dan is de enige resterende mogelijkheid om uw debiteur te dagvaarden. Het is meestal mogelijk om hiervoor een vaste prijsafspraak te maken. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw vordering, of er wel of geen (serieus) verweer gevoerd wordt en wat de in te schatten verhaalsmogelijkheden zijn. De kosten van een gerechtelijke procedure worden voor een groot deel verhaald op uw debiteur. Of alle kosten vergoed worden, hangt onder andere af van de hoogte van uw vordering. Een jurist van BAAK Juristen zal u hierover uitgebreid informeren. Mochten de kosten van het starten van een procedure bij de rechtbank niet in verhouding zijn met de opbrengsten, dan zal geadviseerd worden geen nadere stappen te ondernemen.

Gratis proefincasso

Wilt u geheel vrijblijvend met de werkwijze van BAAK Juristen kennis maken? Dat kan door middel van een éénmalige proefincasso aan ons uit handen te geven. Wij verzorgen uw incasso-opdracht dan kosteloos, zodat u op een prettige en drempelloze wijze kunt ervaren hoe snel en vakkundig uw (incasso) opdracht wordt uitgevoerd.

JuridischZeker abonnement

Heeft u vaker last van onbetaalde facturen? Binnen het JuridischZeker abonnement valt onder andere onbeperkte buitengerechtelijke incasso-ondersteuning. Voor maar € 50,00 exclusief btw per maand worden al uw incasso’s kosteloos uitgevoerd. De (buitengerechtelijke) incassokosten verhalen wij namelijk op uw debiteur. Daarnaast zijn er nog vele andere diensten die binnen het JuridischZeker abonnement vallen.

Meer informatie over het JuridischZeker abonnement vindt u hier. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

"Een geschil is vervelend maar soms niet te vermijden. Benjamin is eerlijk, kundig en transparant. Je gelooft en vertrouwd hem. Ik kon heel goed leven met de uitkomst in mijn zaak want ik wist dat Benjamin het maximale gedaan had."

Rob Oostman, vennoot bij Oostman & Tesselaar V.O.F.

"Een zakelijk geschil werd op een sportieve en constructieve wijze aangepakt waarbij gezegd moet worden; een man een man een woord een woord. Ondanks tegenslagen in zowel praktische zin als in de juridische strijd werd het traject volledig conform afspraak en budget tot het eind toe door Benjamin begeleid en afgerond."

Arnoud J. Jonker, directeur Policon Europe B.V.

"De facturen waar ik al maanden achteraan zat werden door BAAK Juristen binnen 2 weken geïncasseerd! Verder ervaar ik BAAK Juristen als kundig, betrouwbaar en betaalbaar. "

Henk Aalders, eigenaar Aalders Witgoedservice

"BAAK Juristen handelt snel en accuraat. Ik word goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en krijg goed advies over de mogelijkheden. Kortom; zeer tevreden!"

Rene Nieuwenhuis, eigenaar van Nextstep design

"Het persoonlijke contact is erg fijn. Ook de snelle en correcte afhandeling van diverse zaken zoals opstellen overeenkomsten en incasso ondersteuning bij openstaande facturen is erg prettig."

Aldert Rijpma, directeur Rijpma Automaterialen B.V.

Ik ben zeer tevreden over Benjamin zijn daadkracht en vlotte service!

Robert Kuipers, eigenaar Vulpunt Leeuwarden

Wordt uw factuur niet betaald?

Wij kunnen deze voor u incasseren!

 

Incasso indienen