Hoe goed u de afspraken tussen u en uw aannemer/opdrachtgever ook heeft vastgelegd, er kunnen tijdens of na oplevering van het werk geschillen ontstaan. Kostenoverschrijding is het meest voorkomende onderwerp van deze geschillen. Vaak wordt er een vaste aanneemsom overeengekomen. De aannemer heeft in sommige gevallen echter recht op verhoging van de aanneemsom als er kostenverhogende omstandigheden zijn ontstaan. De discussie gaat er dan over welke omstandigheden recht geven op een verhoging van de aanneemsom.

Veel voorkomende geschillen

Naast geschillen over de aanneemsom en meer of minder werk, komt het ook vaak voor dat er geschillen ontstaan over de aansprakelijkheid voor een gebrek of bouwfout in het werk. Heeft de aannemer het werk opgeleverd, dan is de aansprakelijkheid beperkt tot de verborgen gebreken.

Ook de situatie dat aannemers de contractuele bouwtermijn overschrijden, komt meer dan eens voor. In de overeenkomst is vaak een boeteclausule opgenomen voor dergelijke situaties.

Ten slotte is het niet betalen van de factuur een veelvoorkomend geschilpunt. Wist u dat de aannemer in sommige gevallen de mogelijkheid heeft om zijn retentierecht uit te oefenen door het betreffende (bouw)werk te laten verkopen?

Jurist Bouwrecht

BAAK Juristen treedt op voor ZZP’ers met een klusbedrijf, maar ook voor kleine en middelgrote bouwbedrijven / aannemers. Bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van overeenkomsten en andere documenten, BAAK Juristen regelt het voor u.

Wilt u weten wat BAAK Juristen voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

"Een geschil is vervelend maar soms niet te vermijden. Benjamin is eerlijk, kundig en transparant. Je gelooft en vertrouwd hem. Ik kon heel goed leven met de uitkomst in mijn zaak want ik wist dat Benjamin het maximale gedaan had."

Rob Oostman, vennoot bij Oostman & Tesselaar V.O.F.

"Een zakelijk geschil werd op een sportieve en constructieve wijze aangepakt waarbij gezegd moet worden; een man een man een woord een woord. Ondanks tegenslagen in zowel praktische zin als in de juridische strijd werd het traject volledig conform afspraak en budget tot het eind toe door Benjamin begeleid en afgerond."

Arnoud J. Jonker, directeur Policon Europe B.V.

"De facturen waar ik al maanden achteraan zat werden door BAAK Juristen binnen 2 weken geïncasseerd! Verder ervaar ik BAAK Juristen als kundig, betrouwbaar en betaalbaar. "

Henk Aalders, eigenaar Aalders Witgoedservice

"BAAK Juristen handelt snel en accuraat. Ik word goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en krijg goed advies over de mogelijkheden. Kortom; zeer tevreden!"

Rene Nieuwenhuis, eigenaar van Nextstep design

"Het persoonlijke contact is erg fijn. Ook de snelle en correcte afhandeling van diverse zaken zoals opstellen overeenkomsten en incasso ondersteuning bij openstaande facturen is erg prettig."

Aldert Rijpma, directeur Rijpma Automaterialen B.V.

Ik ben zeer tevreden over Benjamin zijn daadkracht en vlotte service!

Robert Kuipers, eigenaar Vulpunt Leeuwarden

Heeft u een geschil met uw aannemer of  klant?

Wij geven u een helder advies over uw mogelijkheden!

 

Juridisch advies aanvragen