In de serie #TeamBAAK zetten wij met enige regelmaat een cliënt van BAAK Juristen met zijn of haar ondernemersverhaal in de schijnwerpers. In deze tweede aflevering vertellen Tjepke Geertsma en Albert Dijkstra, oprichters van De Steenarend, hun ondernemersverhaal. Een kijkje achter de schermen in de wereld van de gebruikte bestrating!

Even voorstellen!

Wij zijn Albert Dijkstra en Tjepke Geertsma van De Steenarend Bestratingsmaterialen te Kootstertille. Wij hebben een groothandel in gebruikte bestratingsmaterialen. In 2014 hebben wij dit bedrijf opgericht. Het in- en verkopen van oud gebakken bestrating, natuursteen en betonbestrating is het hoofddoel van ons bedrijf.

Wij kunnen onze leveranciers volledig ontzorgen omdat wij het rooien van de bestrating uit een straat en het transport in eigen beheer kunnen uitvoeren. Na het rooien van de bestrating vervoeren wij deze naar ons bedrijf om het te sorteren. Door middel van een sorteerinrichting wordt de gerooide bestrating vrij gemaakt van zand, puin en andere soorten bestrating zodat er alleen nog hele en bruikbare bestrating overblijft. Vervolgens slaan we de gebruikte bestrating op in bunkers.

Veelal leveren we de verkochte bestratingsmaterialen op locatie, maar het is ook mogelijk dat onze klant deze zelf ophaalt. Onze klanten zijn bestratingsbedrijven, hoveniers, gemeenten, provincies, maar ook particulieren. We hebben inmiddels een mooi assortiment aan voorraad van gebruikte bestratingsmaterialen opgebouwd. Dus voor ieder wat wils!


Waar komt jullie passie voor gebruikte bestrating vandaan?

We zijn beide in de handel van gebruikte bestrating gerold en onze passie is in de loop der jaren zo gegroeid. Het is onze lust en leven. Er zit veel variantie in ons werk, we hebben een groot netwerk van tevreden leveranciers, er zijn veel soorten bestratingen, de projecten zijn elke keer anders en we halen er veel voldoening uit als onze klant weer tevreden is met het eindresultaat.

Daarnaast blijft het mooi en indrukwekkend om met de grote vrachtwagen combinaties en shovels op pad te gaan. Big Boys Toys zeg maar…

Hoe zijn  jullie op het idee gekomen om De Steenarend op te richten en ondernemer te worden?

We zijn allebei jaren werkzaam geweest voor de zelfde werkgever op dit vakgebied. Op een gegeven moment wilden we niet meer afhankelijk zijn van een ander. We wilden op eigen benen staan en zelf de beslissingen kunnen nemen. Op onze eigen manier zaken doen met iedereen en een goede relatie met onze klanten opbouwen, dat vinden wij belangrijk. Daarbij is het mooi dat je trots kan zijn op je eigen bedrijf. We worden stap voor stap groter en kunnen steeds grotere projecten aannemen.

Kort geleden hebben we een groot stuk industriegrond aangekocht en zijn we bezig met het realiseren van een nieuw opslagterrein met een mooie presentatie- en verkoopruimte. Inmiddels begint dit terrein al mooi vorm te krijgen en daar worden we erg blij van. Dat geldt ook voor als we weer een nieuwe vrachtwagen of shovel hebben gekocht. Dan weet je waarvoor je aan het werk bent.

Wij vinden goed en veilig materiaal ook erg belangrijk. Zo voldoen we aan de milieunormen, kunnen we onze medewerkers met veilig materiaal laten werken en zorgt dat voor een juiste uitstraling naar leveranciers en klanten toe.

Welk advies zouden jullie startende ondernemers geven met de ervaring die jullie nu hebben?

Zorg er altijd voor dat je de gemaakte afspraken nakomt en los problemen op. Hierdoor bouw je een goede, langdurige, relatie op met je klanten en leveranciers.

Welke lessen hebben jullie als ondernemer op juridisch vlak geleerd?

Wij zijn als ondernemers altijd positief ingesteld en proberen problemen altijd in goed overleg op te lossen. Je kunt echter niet alle problemen oplossen.

Wij hebben geleerd om vooraf de juridische zaken goed te regelen en wanneer er een probleem ontstaat op tijd juridisch advies in te winnen. Daarom zijn wij enorm blij met onze goede samenwerking met BAAK Juristen, want alleen krijg je nooit het zelfde resultaat als wat we met de mannen van BAAK Juristen voor elkaar kunnen krijgen. Ieder zijn vak zeg maar!

Wat is jullie relatie met BAAK Juristen?

Wij zijn klant bij BAAK Juristen en hebben sinds 2016 een JuridischZeker abonnement.

Waarom hebben jullie voor BAAK Juristen gekozen? 

Wij kenden Benjamin al voordat hij BAAK Juristen had opgericht. Wat voor ons de doorslag gaf om voor BAAK Juristen te kiezen was dat Benjamin uit eigen initiatief een keer bij ons op het bedrijf langs kwam met een keurig informatiepakket om uitleg te doen over zijn werkwijze en het JuridischZeker abonnement. Het abonnement bood precies wat ons bedrijf nodig heeft. Toen hebben wij de keus gemaakt om klant te worden bij BAAK Juristen en het JuridischZeker abonnement af te sluiten

Ook nu na een aantal jaren klant te zijn, zijn wij enorm tevreden over de gang van zaken, en de resultaten die BAAK Juristen heeft geboekt. We hebben helaas al een paar vervelende situaties mee gemaakt. Benjamin heeft ons hier deskundig en vol inzet in ondersteund.

Meer weten over De Steenarend?

Kijk dan eens op www.oudgebakkenbestrating.nl of neem contact op met Albert of Tjepke!

Albert Dijkstra: 06 – 45 88 13 91
Tjepke Geertsma: 06 – 19 45 61 71