Juridisch advies in het MKB: het blijkt vaker nodig dan gedacht. In deze derde aflevering van #TeamBAAK vertelt Bas, flightcasebouwer en oprichter van CaseLink, zijn ondernemersverhaal. Een kijkje achter de schermen in de transportwereld: van flightcases en reiskoffers.

Even voorstellen!

Ik ben Bas Jansen en samen met Floris Roelfzema ben ik onder andere eigenaar van CaseLink. Bij CaseLink zijn we gespecialiseerd in het maken van flightcases, onderdelen hiervoor, koffers en inlays bij deze producten. Zo maken we transportmiddelen voor kwetsbare en kostbare apparatuur zo veilig en praktisch mogelijk. Maar ook juridisch gezien willen we in ons MKB-bedrijf zo voorzichtig mogelijk te werk gaan.


Waar komt jouw passie voor het maken van flightcases en koffers vandaan?

We zijn begonnen in de licht-en-geluidindustrie, en zijn daarin nog steeds actief, met SoundLink. Veel van de apparatuur in die industrie wordt vervoerd in flightcases. Je weet wel: van die zware, zwarte koffers met metalen randen en handvatten. Op een gegeven moment dachten we: hey, dit kunnen we zelf ook maken! En zo is het eigenlijk een beetje gaan lopen. Van simpele kisten op de zolder van onze oude loods naar een volledige werkplaats met een eigen CNC-freesmachine. We halen vooral voldoening uit zogenaamde ‘specials’: klanten met specifieke wensen voor een bepaald product. Daarom maken we veel flightcases op maat. Dit brengt elke keer nieuwe uitdagingen met zich mee. Ondertussen blijven we groeien: we hebben inmiddels meerdere bv’s op onze naam en drie man personeel in vaste dienst.

Welk (juridisch) advies zou jij een startende MKB-ondernemer geven met de ervaring die jij nu hebt?

Als ik één tip mag geven, is dat deze: zorg dat je je niet te veel op 1 ding focust. Kijk om je heen wat je allemaal kunt, wat jouw mensen allemaal kunnen en waar ze zich in willen verdiepen. Op die manier kun je makkelijker schakelen als het even tegenzit. Helemaal in tijden van corona: zo zijn wij tijdens de eerste lockdown tijdelijk van flightcases overgestapt naar de productie van picknickbanken.

Onze tip? Vraag juridisch advies: óók in het MKB

Wat ik gemerkt heb, is dat het als ondernemer heel belangrijk is om je juridische zaken goed vast te leggen. Bijvoorbeeld je algemene voorwaarden. Wanneer je dit soort dingen goed geregeld hebt, blijf je een stuk rustiger als je bedrijfszaken anders lopen dan verwacht. Onze tip? Vraag juridisch advies: óók in het MKB.

Wat is jouw relatie met BAAK Juristen?

Bij CaseLink werken we graag samen met lokale partijen: betrouwbaar en altijd dichtbij. Na een aantal goede gesprekken hebben we met Benjamin van BAAK Juristen onze juridische documenten doorgenomen. Hij gaf ons echt goede ondersteuning en advies. Nu hebben we onze juridische zaken netjes op orde. Onze ervaring: als je weet dat je in je recht staat en je juridische zaken goed geregeld zijn, dan kan een BAAK Jurist al snel uit!

Meer weten over CaseLink?

Kijk dan eens op www.caselink.nl of neem direct contact op met Bas.
CaseLink: 050 – 364 1677
CaseLink produceert en verkoopt flightcases en (reis)koffers op maat, maar ook pelicases, smartcases en inlays.